CROSSFIT IMMACULATE SUNDAY RECAP!

Op deze zonnige zondag kijken we weer even terug op de afgelopen week. We hebben er een aantal heftige workouts op zitten de afgelopen dagen, zoals het pareltje waar we de week mee begonnen.

4 sprints op de fiets gevolgd door burpees, een kleine kans op misselijkheid en een grote kans op fitness! Een prima start op de pinkstermaandag.

Verder in de week gingen we lekker zwaar snatchen en sloten we de week af met ieders favoriet: Thrusters! Dat wil iedereen toch, zo vlak voor het weekend?! Uiteraard knallen we ook lekker verder met de High Intensity lessen.

Zo vlak voor de zomer en alle zonuren, terrasjes en in slow motion over het strand rennen in het vooruitzicht, willen we natuurlijk zo goed mogelijk voor de dag komen. Bij de High Intensity lessen ligt de focus op veel workouts met weinig equipment om zoveel mogelijk calorieën te verbranden en spieren te prikkelen! 

We gaan de komende weken tijdens de reguliere CrossFit lessen ook zo nu en dan een workout doen waar je minimale equipment nodig hebt. Dan doe je wat inspiratie op voor tijdens de vakantieperiode, dan hoef je niet de hele dag op het strandbedje te liggen weetje!

Woensdag starten we met een wod waar we met een plate aan de gang gaan.

Fit de zomer in met z’n allen!

Gisteren was het tijd voor de finale van The Nationals. Dmitri en Sabine stonden in de gouden divisie in die finale en ze hadden 4 workouts voor de boeg.

Onderweg naar Nijverdal (Pleuriseind rijden) regende het flink en er was al bekend gemaakt dat de eerste workout buiten zou plaatsvinden. Wij gokten dat het een trail run zou zijn en als je dan een flinke plensbui over je heen krijgt kan dat best heftig zijn…

Uiteindelijk bleek event 1 inderdaad een trail run en gelukkig regende het niet heel hard. 3 kilometer door de heuvels, zo snel als je kan, was een beste aanslag op het lichaam. Om te zien hoe dat ging, kan je de live beelden van de finish op onze Facebook pagina bekijken.

Daarna gingen we het zwembad in en waren de laatste 2 workouts wat meer traditionele CrossFit workouts. Deadlifts met een trap bar en pull ups, chest to bars en bar muscle ups was workout 3. Hier was het gewicht zwaar en moest je rap doorbewegen, want de timecap was 7 minuten. Maar er waren nogal fitte mensen aan het werk, dus dat was geen probleem.

De laatste workout was een heerlijke chipper en een mooie afsluiter van de dag. Onze helden hebben keihard hun best gedaan en zeker gezien de plaats waarop ze aan het begin van de competitie (Sab 72ste, Dimi 114e) startten is het een groot compliment dat ze op de finale stonden en dan ook nog mensen inpakten op de workouts!

Dit soort setting helpt je vaak om net iets meer te doen dan normaal, zoals je eerste muscle up in het geval van Sabine en voor Dmitri een 2e plaats in het zwembad en een mogelijke podiumplaats aan het eind van de dag. Als het goed is komt de officiële ranking vandaag online!

Volgende week is alweer een ander machtig event, The Ultimate Team Challenge! Op het strand van Almere knallen meerdere teams van Immaculate. Dit gave event met een combi van Strongman, CrossFit, gewichtheffen en obstakels zal voor een ieder een flinke uitdaging worden. Kom jij ook meedoen/supporten/judgen? 

Nu gaan we weer lekker verder met workouts bij Immaculate. Volgende week gaan we van lange AMRAPS tot snelle sprints en zware squat cleans!

We zien jullie volgende week weer, fijn weekend!

Sunday recap week 7

Alweer de 3e storm in korte tijd heeft ons met een bloedvaart op de zondag gebracht, gelukkig hebben we dan de Recap om ev...

Lees meer

Sunday recap week 6

Zo, Immaculates. We hebben weer een beste week achter de rug met een extra zware laatste dag van de squats cyclus, een slopende...

Lees meer
Meer nieuws
  • Highlight 1

    CrossFit

    CrossFit is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm.

    Lees meer