Sunday recap week 2

Daar zijn we weer! Een heftige week om het jaar echt helemaal goed te starten is achter de rug en ook de Winterspelen van The Nationals is alweer voorbij.
Namens de Immaculates kwamen Sabine, Mark, Tom en Dmitri uit in de gold en platinum divisies. Helaas moest Bianca met een blessure verstek laten gaan en zit Roderiek aan de andere kant van de wereld, ook zij hadden zich gekwalificeerd voor de finale.

De finale vond gisteren plaats in Den Bosch, waar de toppers 4 events moesten doen om uiteindelijk zo hoog mogelijk te eindigen.

Van tevoren was er nogal weinig bekend van wat er zou gaan gebeuren, er werd op de wereld van social media een hint geplaatst over een geheel nieuwe beweging. Iets wat uiteindelijk burpee step ups op een box (en ook weer terug die box over) zouden zijn. Nou klinkt dat al best vervelend, maar ze moesten er ook nog eens 2 dumbbells bij vast houden…

Verder kwamen er ook nog gekke dingen als assault bikes, bar muscle ups en shuttle sprints voorbij. Het was een heftige, lange dag met fantastische prestaties van onze toppers.

Hieronder de eindpositie van de Immaculates:
Sabine: 6e in de Gold divisie

Dmitri: 6e in de Gold divisie

Mark: 8e in de Platinum divisie

Tom: 13e in de Platinum divisie

Volgende maand gaan we weer verder met de 2e helft van de Nationals, dan is er na 3 workouts weer een kans om je te plaatsen voor de finale. Dan is het uiteraard op de Zomerspelen!

Deze week deden we ook andere heftige fitness. Zo hadden we 2 lange EMOM’s van liefst 30 minuten, gingen we tot het uiterste op de fiets, ski erg & burpees en gister werd er nog lekker gelift. We deden gister ook back squats, wat een voorbode is op de komende weken. We gaan namelijk weer starten met een squat programma, iets wat vorig jaar een groot succes was en toen er vele PR’s gezet werden.

Vanaf volgende week gaan we van start, met een iets andere setup dan de vorige keer. Nu beginnen we met vertrouwde sets om een benchmark te zetten. Daarna gaan we elke keer met hetzelfde gewicht verder, maar voegen we een herhaling toe. Dan gaan we eens zien of we met hard werken en voornamelijk veel herhalingen die squats weer flink kunnen ophogen.

Hebben jullie er weer zin in?

 

Heb je trouwens in je directe omgeving iemand die er ook zoveel zin in moet gaan hebben om CrossFit te gaan doen? Dan hebben we daarvoor de perfecte mogelijkheid gecreëerd: De Bring a Friend day op 1 februari! We gaan weer een leuke, uitdagende workout doen waar iedereen aan mee kan doen. Dus heb jij iemand die nodig eens moet ervaren wat het is dat jij zo vaak doet? Dan mag je die lekker meenemen!

Verder gaan we natuurlijk heel veel andere dingen doen, zo gaan we benchen, roeien we in intervals en doen we een vreselijke lange workout op zaterdag.

 

Fijne zondag nog!

 

Sunday recap week 7

Alweer de 3e storm in korte tijd heeft ons met een bloedvaart op de zondag gebracht, gelukkig hebben we dan de Recap om ev...

Lees meer

Sunday recap week 6

Zo, Immaculates. We hebben weer een beste week achter de rug met een extra zware laatste dag van de squats cyclus, een slopende...

Lees meer
Meer nieuws
  • Highlight 1

    CrossFit

    CrossFit is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm.

    Lees meer