Sunday recap week 28

Daar zijn we weer, Immaculates. Een heftige week achter de rug, met heel wat fitness.

Zo was er natuurlijk de belangrijkste workout, Dave z’n verjaardagsworkout op dinsdag. Door meerdere van jullie omschreven als een ware hel, dus dat was een geslaagde dag! Uiteraard stond de geboortedatum van Dave en een collectie van zijn minst favoriete bewegingen centraal. Denk aan burpees, toes to bar, rennen met een Jerry Can en push ups. Gelukkig kon je een beetje bijkomen met zware power cleans en sandbag squats.

Zeker die laatste konden natuurlijk niet ontbreken!
Jullie gingen er keihard voor om zoveel mogelijk rondjes te behalen en hebben Dave daarmee op de best mogelijke manier gefeliciteerd! Verder hadden we deze week wat mentale tests, zoals het roeien van woensdag en de eindeloos lange workout van gisteren. Het was weer een lekker Immaculate weekje!

 

De afgelopen tijd zijn er heel veel competities geweest waar ook Immaculates aan mee hebben gedaan. We waren er maar druk mee en het is nog niet eens voorbij! Voor de finale van de NJoya League hebben Tom & Mart en Sanne & Bianca zich gekwalificeerd! Super goed en ze hebben nog even om alle outfits, synchro movements en stoere poses op elkaar af te stemmen, want 14 & 15 september staat de finale op de kalender.

 

Ook staan de CrossFit games over een paar weken op de planning, de allergrootste competitie ter wereld en dit jaar is het een compleet nieuw format.
De manier van kwalificatie is heel anders dan eerst, vroeger moest je via de open en Regionals om een ticket naar de games te bemachtigen.
Nu kan het nog steeds via de Open, maar ook via 25 verschillende sanctionals of als nationaal kampioen. Dat betekend dat er nu 150 individuele mannen en vrouwen aan de start verschijnen! Ietsje meer dan de 40 per categorie die er eerst waren. 

 

Deze week heeft CrossFit bekend gemaakt dat het een ware afvalrace wordt. Het kan namelijk zomaar zijn dat je je het hele jaar de pleuris heb gewerkt, een flinke reis naar Wisconsin maakt en vervolgens na 1 event alweer naar huis mag… Na de eerste workout wordt er namelijk afscheid genomen van de helft van de deelnemers! Na workout 2 zijn er nog maar 50 over en zo gaan ze lekker door totdat alleen de allerbeste nog overeind staan voor de laatste workouts.
Dat beloofd spannend te gaan worden, zeker met zoveel belang aan elke workout.

Via Facebook kan je alles live volgen, heb jij er ook zo’n zin in?

Eerst gaan we nog even verder met leuk en zwaar trainen bij CrossFit Immaculate! Zo doen we volgende week die leuke Devil Presses, gaan we zwaar snatchen en flippen we de banden!

Fijn weekend en tot volgende week!

 

Sunday recap week 7

Alweer de 3e storm in korte tijd heeft ons met een bloedvaart op de zondag gebracht, gelukkig hebben we dan de Recap om ev...

Lees meer

Sunday recap week 6

Zo, Immaculates. We hebben weer een beste week achter de rug met een extra zware laatste dag van de squats cyclus, een slopende...

Lees meer
Meer nieuws
  • Highlight 1

    CrossFit

    CrossFit is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm.

    Lees meer