Sunday recap week 40

Toppers!

Het is alweer weekend en het herfstweer heeft definitief zijn intrede gedaan. Dat hebben we toch wel weer gemerkt, want er kwamen een aantal Immaculates bibberend de box binnen.
Voornamelijk woensdag, toen we rustig aan begonnen met veel core werk in de vorm van Tabata’s. We hadden een korte warming up en gingen toen voor de volle sixpack! Gelukkig kon halverwege de eerste core variant van de dag de overhead deur gewoon weer open, want het zweten begon flink!
Zeker tijdens de workout, met 3,4 miljoen box jumps en kettle bell swings, steeg de temperatuur flink!
Dat zal de komende tijd ook nog best vaak gaan gebeuren, daar we aardig wat leuke dingen op de planning hebben staan. Zo gaan we oefenen met de muscle ups, doen we wederom veel tabata’s en gaan we van start met de open.

 

Dit jaar doen we die op de vrijdag, als workout van de dag. We zullen vrijdagochtend rond een uur of 3 dus ook pas weten wat de workout gaat worden en wat jullie mogen gaan doen tijdens de lessen. Dus ook als je je niet officieel hebt ingeschreven voor de CrossFit Open voor het seizoen van 2020 kan je de workouts doen en je scores vergelijken met de rest van Almere, Nederland of de wereld.

Gaaf toch?!

 

De vele deadlifts van de afgelopen weken mogen morgen hun vruchten gaan afwerpen, dan testen we namelijk de 1rm weer.
Net zoals met de squats, gaan we ervan uit dat het whiteboard aan het eind van de dag vol staat met medailles. Jullie hebben er hard voor gewerkt, dus besteden we het grootste deel van de les aan dit onderdeel.

Daarna is het natuurlijk tijd om de kracht weer verder uit te bouwen. De komende tijd zal niet in het teken staan van een specifiek kracht onderdeel, maar er is 1 ding dat wel vaker terug zal komen: grip kracht! 
Tijdens de lessen van de afgelopen weken was dat vaak een struikelblok en met de almaar zwaarder wordende deadlifts wel een noodzaak. Die stang moet namelijk wel in de lucht blijven.

Dus de komende tijd gaan we veel hangen, farmer walken, lekker staan met van allerlei spullen in de hand en misschien zelfs wat ouderwetse sportschool dingen!

Als laatst voor de recap van deze week, hebben wij de afgelopen tijd van jullie gehoord dat er interesse is in een eventje voor een goed doel. Dat deden we afgelopen december natuurlijk voor de voedselbank Almere, en deels voor de verjaardag van Fabian.
Uiteraard lijkt het ons een super leuk en gezellig idee om hiermee aan de slag te gaan. Vorig jaar was immers een groot succes!

Dit jaar willen we weer een variant gaan doen van de marathon roeien die vorig jaar op het programma stond, maar we hebben natuurlijk meer machines. Dus waarschijnlijk wordt ook de fiets en misschien de ski-erg erbij gehaald…

Lijkt het jou leuk om een team te vormen en mee te doen? Laat het ons dan weten! En natuurlijk ontvangen wij tips voor een leuk goed doel waar we met z’n allen van CrossFit Immaculate voor kunnen gaan strijden!

 

Verder wensen we jullie natuurlijk een super fijn weekend en tot volgende week!

P.S. En voor de echte koudkleumen hebben we natuurlijk ook nog heerlijke #Weareimmaculate Hoodie's. heb jij die van jou al gehaald? Deze zijn te verkrijgen bij de balie.

 

Sunday recap week 7

Alweer de 3e storm in korte tijd heeft ons met een bloedvaart op de zondag gebracht, gelukkig hebben we dan de Recap om ev...

Lees meer

Sunday recap week 6

Zo, Immaculates. We hebben weer een beste week achter de rug met een extra zware laatste dag van de squats cyclus, een slopende...

Lees meer
Meer nieuws
  • Highlight 1

    CrossFit

    CrossFit is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm.

    Lees meer