Sunday recap week 45

Immaculates! 

De CrossFit Open is zowaar alweer afgelopen, vrijdag gingen we (zoals verwacht eigenlijk wel) de ringen in. Voor het eerst in de geschiedenis was het een workout waar je een aantal reps moest voltooien, maar je zelf mocht indelen hoe je die ging doen.
Dat betekende dat dit veel meer strategisch is dan pure fitness, een hele leuke twist als afsluiter van de wereldwijde competitie.

 

De nationale competitie The Nationals is juist weer begonnen. Gisteren hebben we met de meeste deelnemers van Immaculate de workout gedaan. Een soort Fight Gone Bad, maar dan met een paar andere bewegingen erin! Elke minuut je maximale aantal reps halen, maar ook hier zat weer een flink stuk strategie in. Je moet er namelijk voor zorgen dat je de bewegingen waar je goed in bent volledig benut en dus bij de andere bewegingen van het gas af moet.
 

Echter was het niet alleen een workout voor The Nationals, maar ook een 20 rm (!) deadlift. Daar zijn gisteren alvast een aantal pogingen voor gedaan, want het is niet makkelijk het juiste gewicht te kiezen. Er zijn al wat goede scores neergezet, maar bijna iedereen gaat de deadlift in de loop van de week nog een keer doen. 

 

Het is natuurlijk super leuk om je niveau te testen tijdens competities. Dat doen we nu bijvoorbeeld met de Nationals en ook de Open is daar een mooie mogelijkheid voor.
Echter zijn er belangrijkere dingen die we kunnen doen met onze fitness, namelijk het steunen van een goed doel. Vorig jaar gingen we voor de Voedselbank Almere een marathon roeien en dit jaar gooien we daar een (flink) schepje bovenop.
We hebben namelijk meer machines waar een teller op zit die tot 42195 meter gaat, komt dat even goed uit!
Dit jaar gaan we op 13 december in teams van 6 een marathon roeien, fietsen en skiën, verdeel hoe je wil en iedereen mag mee doen! We hebben 3 doelen waarop deze maand nog gestemd kan worden: Het ouderenfonds, Els Wensjes Vlindertuin en Het vergeten kind. Allemaal prachtige eindbestemmingen waarvoor we hard aan de bak zullen gaan. Eind van de maand komt er een winnaar uit de koker en daarvoor gaan we zoveel mogelijk geld inzamelen.

 

Uiteraard sluiten we weer af met een flinke hoeveelheid calorieen (lees: Pizza) om weer aan te sterken.
Doe jij mee? Vorm je team en verslind die meters!

 

Natuurlijk doen we ook gewoon weer normale fitness de komende week. Zorg dat je erbij bent, want we gaan dood door de back squats, knallen er een paar EMOM’s uit en gaan actief rondhangen!

Fijn weekend!

 

Sunday recap week 7

Alweer de 3e storm in korte tijd heeft ons met een bloedvaart op de zondag gebracht, gelukkig hebben we dan de Recap om ev...

Lees meer

Sunday recap week 6

Zo, Immaculates. We hebben weer een beste week achter de rug met een extra zware laatste dag van de squats cyclus, een slopende...

Lees meer
Meer nieuws
  • Highlight 1

    CrossFit

    CrossFit is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm.

    Lees meer