Weekend recap week 31

Zo, Immaculates. Dit keer een weekend recap in plaats van de vertrouwde Sunday Recap. Dan kunnen we gelijk de ontknoping van de games meenemen, daar zaten we in grote getalen naar te kijken met de rest van de CrossFit wereld.

Dit jaar was het bij de vrouwen al vroeg duidelijk wie er met de buit vandoor ging: Tia Toomey. De Australische topper had uiteindelijk bijna 200 punten voorsprong op Kristen Holte die als 2e eindigde! Dat soort verschillen zijn we gewend van Mat Fraser, die al 3 jaar op rij met overmacht gewonnen had.

Dit jaar was echter anders, Noah Ohlsen legde hem het vuur aan de schenen en tot aan het eind van de laatste workout was alles nog mogelijk. Uiteindelijk was Fraser voornamelijk onder de spotlights van het stadion te machtig en pakte hij voor de 4e keer op rij de titel! Best fit die mensen.

Bij de teams ging Mayhem Freedom er zoals verwacht met de gouden plakken vandoor. Gelukkig wonen de leden van Mayhem, Fraser en Toomey vlak bij elkaar, dus dan hoeven ze maar 1 vrachtwagen te huren om alle medailles, cheques en prijzen mee te nemen. Scheelt weer in de kosten…

 

Het was weer een spektakel om alle extreem fitte mensen aan het werk te zien. Dit jaar was er een andere setup, waar er na elke workout veel mensen niet meer verder mochten in de competitie, uiteindelijk is meer dan de helft van de competitie slechts met 10 mannen en 10 vrouwen afgewerkt. De stress van de afvalrace was duidelijk te zien en hoewel een groot deel van de CrossFit wereld het er nog niet helemaal mee eens is, heeft het wel voor een flinke lading extra spanning gezorgd.

 

Vrijdagavond hebben we in de box na de lessen nog lekker zitten kijken. Dat alles tezamen met een pomp uurtje, op veler verzoek hebben we die weer terug gebracht en het was een groot succes. Niet zo groot als de gemiddelde chest of biceps na dit uur, maar dat was ook niet realistisch natuurlijk.
Wie is er in voor een nieuw pompuurtje binnenkort?
Natuurlijk lieten we wat pizza’s voorrijden en stonden de G&T’s (Groentesap & Thee, voor degene die de vaktaal niet spreekt) klaar. Het was super gezellig, Immaculates!

 

Onze eigen variant van de games, de Zomerspelen, staan eind van deze maand op de planning. De eerste teams zijn al bekend en jij kan ook nog meedoen! Vorm je team van 3 mensen en je gaat een fantastische dag tegemoet. Er komen spelletjes, workouts, gekke dingen en communicatieve uitdagingen aan bod. Uiteraard sluiten we af met een barbecue om jullie prestaties te vieren.

Ben je er bij? 31 augustus moet je alvast even blokken in de agenda.

We zitten starten nu met week 2 van de squat cyclus, elke dinsdag en vrijdag. Afgelopen week was al best heftig, en nu gaat er nog een klein schepje bovenop! Probeer elke keer dat je de sets komt doen een klein stapje zwaarder te gaan, al is het maar een kilo. Over een paar weken testen we de 1rm dan weer en dan gaan we eens zien hoe groot het verschil is.

Verder gaan we deze week natuurlijk nog veel meer leuks doen met bijvoorbeeld de zandzakken, veel kettle bells en dumbbells en vol gas op de burpees.

We gaan weer lekker knallen deze week!

Sunday recap week 7

Alweer de 3e storm in korte tijd heeft ons met een bloedvaart op de zondag gebracht, gelukkig hebben we dan de Recap om ev...

Lees meer

Sunday recap week 6

Zo, Immaculates. We hebben weer een beste week achter de rug met een extra zware laatste dag van de squats cyclus, een slopende...

Lees meer
Meer nieuws
  • Highlight 1

    CrossFit

    CrossFit is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm.

    Lees meer